8 tips på säker körning

Den som vill öka sin säkerhet i trafiken kommer ha nytta av att läsa igenom dessa praktiska säkerhetstips. Oavsett om du är en skicklig förare eller inte är det alltid en bra idé att bli påmind om grunderna i trafiksäkerhet. På detta vis ser du till att hålla dig och andra i trafiken så säkra som möjligt. Faktum är att säkerhet är något som alla förare alltid måste tänka på. Ta till exempel krockkuddar som bara i USA har räddat över 50 000 liv de senaste 30 åren. Krockkuddar är en genialisk uppfinning som är gjorda för att automatiskt blåsas upp vid hastighetsminskning som indikerar en kollision. Läs mer om krocksäkerhet hos Worksystem som jobbar kontinuerligt med att säkerställa att bilars håller kraven som ställs för en kollisionskrock. Att köra utan en effektiv krockkudde kan leda till allvarliga följder som bruten nacke och svåra hjärnskador. Faktum är att det idag aldrig ställs några krav på att bilinredningar behöver krocktestas. Det är därför Worksystem arbetar med att ta fram säkra typer av bilinredning som har krocktestats.

Kom ihåg att du som förare har ansvaret att göra vad du kan för att hålla vägarna säkra för att undvika trafikolyckor. Här presenteras därför de bästa tipsen på hur du kan köra säkrare i trafiken, läs vidare!

Topp 8 säkerhetstips att känna till

1. Håll dig uppmärksam. Att hela tiden vara uppmärksam på omgivande trafik och på hur du kör är essentiellt.

2. Undvik att göra antaganden. Gör aldrig vilda antaganden, se alltid till att vara säker på varje moment i trafiken. Det innebär bland annat att inte göra antaganden om vad andra förare kommer göra.

3. Underhåll din bil korrekt. Genom att med jämna mellanrum underhålla din bil och säkerställa att den är i gott skick höjer du din säkerhet. Kontrollera saker som luften i däcken, att ljusen fungerar samt att alla vätskor är påfyllda.

4. Använd säkerhetsbältet. Även om detta är ett av de enklaste säkerhetstipsen är det på samma gång det viktigaste. Sannolikheten att skadas allvarligt minskad betydligt av att använda det.

5. Följ och respektera trafiksignaler. Du bör vara noga med att följa trafiksignaler som trafikljus och stoppskyltar. Till exempel betyder en gul lampa att förare ska sakta ner – inte köra trampa på gasen och rusa genom en korsning innan ljuset hinner bli rött. När du kommer till stopp är det speciellt viktigt att följa reglerna och stoppa din bil helt även om du vill fortsätta köra.

6. Skicka inga meddelanden medan du kör. Det är aldrig okej att skicka meddelanden på telefonen medan du kör eftersom du blir mindre uppmärksam på trafiken.

7. Följ hastighetsgränserna. Hastighetsgränser är inte slumpmässigt utvalda utan fastställda efter noggranna överväganden för att maximera säkerheten. Att hålla dig inom hastighetsgränsen är därför viktigt för att upprätthålla denna säkerhet i trafiken.

8. Förvara nödutrustning i bagageutrymmet. Se till att alltid ha utrustning för nödsituationer, inte minst ett första hjälpen-kit. Hos Worksystem hittar du ett brett utbud av innovativa säkerhetsprodukter för nödsituationer som till exempel blixtljus, varningsljus och mycket annat.