Bilarna med högsta andrahandsvärdet

Så fort du rullat ut med din splitternya bil från bilförsäljaren så har värdet på den sjunkit ordentligt. Den som är taktiskt klok väljer att köpa en bilmodell som har så högt andrahandsvärde som möjligt. I det här inlägget ska vi titta på några av bilarna som är attraktiva på begagnat-marknaden. Till exempel om du köper begagnad bil hos www.riddermarkbil.se/.

1. Range Rover Evoque

Bilen med högst andrahandsvärde är Range Rover Evoque, detta enligt den tyska tidningen Auto Bild. Enligt dem tappar en Evoque i genomsnitt ungefär 34% över en period om fyra år.

2. Porsche 100

Att Porsche är ett av märkena med bäst andrahandsvärde bör väl knappast komma som en överraskning. Det tyska märket satsar till stor del på att tillverka lyxiga sportbilar, en bilkategori som överlag bringar höga priser på andrahandsmarknaden.

3. Chevrolet Colorado

På tredje plats hittar vi Chevrolet Colorado, en pickup-truck. En modell som inte längre tillverkas, men som uppskattas för dess kompakta design som samtidigt har gott om utrymme.

4. Jeep Wrangler

Jeep Wrangler är en klassisk fyrhjulsdriven så kallad stadsjeep som trots klassificeringen klarar sig lika bra i stadsmiljö som offroad. Det gör den attraktiv på andrahandsmarknaden.

5. Honda Fit

Honda Fit, eller som den också kallas ”Honda Jazz” är den här listans minsta bil. En otroligt framgångsrik bilmodell som sålts i fler än 5 miljoner exemplar. Ett klokt köp med tanke på hur lite de minskar i värde.