Framtidens bilar är här

Det finns många bilar som säger sig vara framtidens bil, men det är nog ingen som kan argumentera mot att just de självkörande bilarna är väldigt innovativa och öppnar upp oändligt med möjligheter för mänskligheten. I följande inlägg kommer du kunna läsa lite mer om sådant som gör bilindustrin innovativ och något som kanske de mer traditionella bilproducenterna känner sig lite hotade av. Det som är absolut bäst med att utvecklingen går framåt är att det finns många miljövänliga aspekter som hålls i åtanke. Förhoppningsvis kommer vi se bilar i framtiden som inte påverkar klimatet negativt alls.

Tysta och smidiga

Något som är väldigt skönt med de nya bilarna är att de är väldigt tysta och att de är otroligt smidiga om man jämför med gamla kärror. Dock finns det ett problem när det kommer till tysta bilar och det är att man inte är van vid att en bil kan smyga in på en utan att man hör något. Det kan leda till att fler människor går rakt ut i gatan, men samtidigt om bilen är självstyrande då kommer den ha snabbare reaktionsförmåga än en människa, vilket kan vara bra.

Självkörande är en ny form av vardagslyx

Med en självkörande bil kan man luta sig tillbaka och pyssla med annat under bilfärden. Kanske väljer man att hyra bil eller limousin på L-cab eller kanske man kan i framtiden beställa sin bil

via en app och sedan kommer den självkörande till dig. Det är så klart många faktorer som ska klaffa för att detta ska kunna bli verklighet inom en snar framtid. Samtidigt i USA finns det redan platser där man provar allt det nya. Detta kommer att göra att människan får en helt annan uppfattning om vad som är vardagslyx.

Miljövänliga alternativ till bensin och diesel

I och med att det kommer nya alternativ för bilar och bränslen blir bilarna också mer och mer klimatsmarta. I dagsläget är det elbilar som är absolut bästa för miljön men de är fortfarande väldigt dyra och det är svårt att hitta laddningsstolpar överallt. Därför krävs det mer jobb från utvecklarnas och politikernas håll för att det ska bli enklare att använda dem.

Vad vi kanske kommer få se mer av i framtiden

Det är många som spekulerar kring vad som kommer bli nästa grej inom bilvärlden och det känns inte så lågt bort med flygande bilar ändå. Det finns ju redan drönare som kan leverera mat och andra saker, så det känns som att det snar tkan komma någon liknande variant just för transport av människor. Det finns redan bolag som jobbar med det och de försöker få in investerare redan nu så att de kan utveckla sina tekniker.